NLF / Modellfly / Modellflygeren Bjørn Tore Hagen fra Bodø vant H.M. Kongens pokal
Jon Gunnar Wold

Modellflygeren Bjørn Tore Hagen fra Bodø vant H.M. Kongens pokal

Bjørn Tore Hagen gratuleres av seksjonsleder Espen G. Bakke (i rød jakke). I midten Dag Skoglund (Bronse) og Espen Torp (Sølv). FOTO: Jo Grini

Bjørn Tore Hagen fra Bodø modellflyklubb ble Norgesmester i RC seilflyging klasse F3F og vant H.M. Kongens pokal for sin overlegne innsats. Hagen fikk beste poengsum i 9 av 20 omganger og vant en velfortjent seier.

Mesterskapet hang lenge i en tynn tråd, og måtte først avlyses med knappest mulig margin grunnet dårlig vær, og ble satt opp igjen. Flystedet måtte deretter flyttes fra Haugesund til Obrestad i Rogaland, og mot alle odds ble mesterskapet en suksess takket være en stor dugnadsinnsats fra både stevneledelse og deltakere, og ikke minst Espen Torp fra Forus RC klubb som gjorde en betydelig personlig innsats. Deltakere fra hele landet kunne nyte spektakulær flyging i gode forhold på hang-kanten på Obrestad, og seksjonsleder for modellflyging i Norges luftsportforbund, Espen G. Bakke, var tilstede under mesterskapet og fikk til slutt æren av å overrekke kongepokalen og NM-medaljen til en fornøyd Bjørn Tore Hagen. Hagen ble flankert på seierspallen av Espen Torp fra Forus RC klubb på 2. plass, og Dag Skoglund på 3. plass, også han fra Bodø modellflyklubb.

F3F er en hastighetskonkurranse på hang som flys med fjernstyrte seilflymodeller laget i avansert komposittmateriale. Flyene kastes ut på hanget av en medhjelper, og piloten får 30 sekunder på å vinne høyde. Så flyr man 10 ganger frem og  tilbake på en 100-meters bane. Piloten får et lydsignal når flyet passerer ytterkantene på banen. De beste i Norge flyr denne oppgaven på 35-40 sekunder. Norske piloter er i verdenstoppen i denne klassen, og har pallplasser fra VM og EM. Det gjennomføres Europa- og verdenscupkonkurranser i klassen i Norge hvert år, hvor kystområdene på Jæren, Lofoten og Haugalandet er godt egent for denne konkurranseformen.

Norges luftsportforbund gratulerer Bjørn Tore Hagen med seieren og Forus RC klubb og Haugaland modellflyklubb med et flott gjennomført mesterskap.