NLF / Modellfly / Koronarestriksjoner for uttaksstevner og NM modellfly
Jon Gunnar Wold

Koronarestriksjoner for uttaksstevner og NM modellfly

Modellflystyret har fattet vedtak om koronarestriksjoner for uttaksstevner (også omtalt som Norgescup) og NM i modellflyklassene, så lenge utøverne og arrangører er rammet av restriksjoner og anbefalinger.

NLFs generelle korona-anbefalinger er at alle klubber og medlemmer følger myndighetenes råd.  Dette har vært førende for at Modellflystyret den 10 mai 2021 vedtok at:

  • Arrangører av nasjonale og internasjonale konkurranser må følge lokale og nasjonale smittevern- og reiseråd.
  • Det bør ikke arrangeres konkurranser så lenge myndighetene og Norges idrettsforbund anbefaler å avlyse eller utsette konkurranser som samler deltakere på tvers av kommuner.
  • Dersom en konkurranse arrangeres uten at det er lik mulighet for deltakere fra hele landet til å delta, altså så lenge Folkehelseinstituttet fraråder unødvendige reiser innenlands eller det er påmeldte deltakere fra kommuner med anbefaling om å ikke reise, kan ikke konkurransen telle som Norgescup eller offisielt NM.
  • Seksjonen skal ikke melde på lag til internasjonale konkurranser så lenge norske myndigheters reiseråd fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige.
  • Restriksjonene i dette vedtak justeres fortløpende, tilsvarende myndighetenes/Norges idrettsforbunds anbefalinger.

Vedtaket gjelder bare fram til reiserestriksjoner og anbefalinger oppheves. Hele protokollen fra møtet kan leses her.