NLF / Mikrofly / Norgesmestere i mikroflyging 2018
Roger Holm

Norgesmestere i mikroflyging 2018

Vi gratulerer Per T Høyland og Håkon Fosso som Norgesmestere 2018 etter et flott arrangement St.Hansaften på Starmoen med ni påmeldte team. Sølvet ble vunnet av pilot Morten Straume og navigatør Rita Obrestad, og bronsen vunnet av Gulbrand Thomlevold og hans navigatør Tore Sandal. Det var ikke like enkelt for alle å finne de utpekte stedene etter de utdelte fotografiene, så det ble landingene som ble avgjørende for sluttsummen når poengene slulle telles opp. Her var Per T Høyland suveren og helt uten konkurranse. Teknikken var godt trent inn. Flyet ble tatt ned til en halv meters høyde i god glidefart hundre meter før mållinjen, der han slapp seg ned rett over streken. Det ble full pott med tre prikk like landinger midt i den første fem-meters ruten, både med motoren i gang og helt stoppet.

Sølvvinner Morten Straume har deltatt i NM mange ganger, og hadde denne gang valgt seg ut navigatør og veiviser Rita Obrestad, som forøvrig er norges eneste kvinnelige trikepilot. Gulbrand Thomlevold deltok i sitt andre NM, og det lyser energi og vinnerlyst lang vei av denne karen, som vi kommer til å få se mer av i slike konkurranser.

NM ble arrangert i forbindelse med Luftsportsuka, og ble planlagt og gjennomført under ledelse av Pål Vindfallet og Stig Børrestuen fra hhv Hedmark- og Elverum Flyklubb, begge styemedlemmer i Mikroflyseksjonen. Vi var så heldige å ha speaker Tom Brien med oss under konkurransen, som gjør en kjempejobb med å kommentere landingene rett utenfor publikumsområdet.