NLF / Hangglidingparagliding / Unneland rett opp og ned 2022
Nilsen Trond

Unneland rett opp og ned 2022

Starten Unneland 2022

For noen år lekte Viktor Nygård Klovning med tanken å få etablert en HnF konkurrasen på Unneland.
Han og Robert Hopland testet ut om hvordan det var å fly fra 3 av startene på Unneland på samme dag. Slettegga, Livarden og Nipa. Robert kastet inn håndkle etter 2 fjellturer, mens Viktor fullførte alle 3 fjellene på en dag. Krevende tur.

I 2021 tok Viktor initiativ til HnF konkurransen. Han fikk samlet sammen en gjeng med piloter, som all hadde det til felles at de er glad i å fly, og liker å gå i fjellet. På teams ble visjon til Unneland HnF konkurransen meislet ut. Forene alle piloter med alle typer vinger, og skape en lavterskel konkurranse.

28. august 2021 skinte Viktor og Unneland i all sin prakt. Dagen leverte, konkurransen var en suksess. Klubben stilte opp med kaker, boller og burgere til deltakerne. Viktor gliste, og resten av gjengen i arrangementskomiteen så på hverandre og nikket. Blir det Unneland 2022 om igjen? Klart det.

Tiden gikk, og sommeren 2022 var nesten over. Oi nå har vi dårlig tid. Viktor hadde fått kid, resten gjengen i arrangementskomiteen har allerede lagt planer. Det blir som rockebandet som skal utgi den vanskelig andre platen. Får vi dette til?
Frode Fjeldberg tok initiativ, gjengen fra i fjor er med. Viktor følger med på oss som syvende far i huset, mens han triller barnevognen. Vi søker dispensasjon fra det nye HnF regelverk. Vi trenger ikke krav om PP5, vi skal ha skliturer fra pp2 starter og til pp2 landinger.  Kvelden før innvilges dispensasjonen. 2 Startsmarshaller er klare. Vi fikser grill og burgere. Frode utroper seg selv til stevneleder. Det er bare å blåse støv av fjorårets plan.

Avinor endrer TMAen for Unneland, taket er senket fra 3500 til 2500 fot. Klubbens medlemmer griner på Facebook. Hvordan påvirker dette konkurransen? TMA på Livarden ligger inn i fjellet, akkurat som Ulriken har vært i evig tid. Det er ikke lett å bli klok på Avinor.

Vi får til en avtale med Flesland ATC i 12time. Vi har fått hevet taket med 500 fot, til 3000 fot. Det har ikke skjedd før. Vi tar det vi får.
Lørdag 3.9 2022. Nok en gang skinner Unneland i all sin prakt.  Kl. 13.00 ved Osavannet 8 piloter konkurranseklassen, 18 piloter i turklassen på startsstreken. Over 800 høydemeter skal overvinnes. Speedrider, singelskin, minivinger og pg'er på ryggen. Klar ferdig la gå…

 

Resultater 2022

 

Plassering Navn Tid
1. Erlend Ukvitne 1:46
2. Gon Nido 1:48
3. Morten Knapstad 1:54
4. Joachim Hamre 2:09
5. Robert Hopland 2:19
6. Åsmund Birkeland 2:56
7. Tormod Sandtorv 3:43
8. Magnus Fonn Lie Ikke fullført

 

 

Vinner av årets H&F konkurranse på Unneland: Erlend Ukvitne

Årets løype for H&F konkurrasen på Unneland

...tilbake til resultatoversikt
...tilbake til nlf.no/hgpg