Hvilken klubb skal jeg velge?

NLF / Forum / Hvilken klubb skal jeg velge?

Jeg planlegger å begynne å fly seilfly. Jeg bor i tønsberg. Men hvilken klubb skal jeg velge? Oslo sfk, Sandefjord sfk, nome sfk eller Hoksund sfk. Tønsberg er for kystnært og sydvesten blåser vel det hele bort. 

 

Vikgte spørsmål er vel: Hvor er det best å fly? og hvor får jeg mest igjen for pengene? Dette kan kanskje være et vanskelige å svare på hvis det er mye klubpatriotisme i miljøet ;) 

 

Men jeg blir glad hvis noen har noen inspil til hvor jeg bør begynne å fly.

 

På forhond takk

 

Sigurd 

Ingar F Pedersens bilde

Hei Sigurd,

Hyggelig at du gjerne vil begynne å fly seilfly! Jeg vil foreslå at du gjør et besøk hos de aktuelle klubbene og gjør deg litt kjent med menneskene og tilbudet hver enkelt klubb har.

Alle klubbene i Norge utdanner piloter etter samme mønster så du vil bli en god pilot uansett hvilken klubb du velger. Se gjerne på litt mer enn bare flygingen når du bestemmer deg: Noen klubber har overnattingsmuligheter, andre ikke. Noen har aktive ungdomsgrupper, andre mindre aktive, noen har mange akrobatikk instruktører, andre har ingen osv osv... Dette er også viktige faktorer for at du skal trives i klubben og for at du skal kunne videreutvikle deg som pilot.

Klubbpatriotisme finner du alltid, men det viktigste er faktisk at du begynner å fly, og det er alltid mulig å bytte klubb dersom du ikke trives, og/eller finner ut etterhvert at andre klubber passer bedre med den type flyging du har lyst til å drive med, og det er selvsagt lov å være medlem av flere klubber.

 

mvh

Ingar F Pedersen

Drammen Flyklubb

 

FlyFrode Sveinungsens bilde

Hei Sigurd!

Jeg er enig med Ingar her..  Du vet tydeligvis litt selv hva du er ute etter. Ta deg en tur til de forskjellige seilflyklubbene og kom i prat med folka der. Jeg er sikker på at du blir tatt godt imot alle plasser.

Jeg flyr selv i www.nomeflyklubb.no , og hvis jeg kan få selge inn min klubb litt, kan jeg nevne at der kan vi tilby skoling til flygebevis, og evt senere acroutsjekk.
I min klubb er det ikke så veldig mange som flyr, vi er vel ca 10 stykker, noen mer aktive enn andre, og noen flyr både seil og motor.
Vi har flest folk i alderen 20-35år, men har også et par "oldingser" i 40-50 åra :D :D
Vårt trekkplaster er sannsynligvis beliggenheten. Lunde er et idyllisk sted å fly seilfly fra, med både fjellknauser og jorder i nærheten. Gode muligheter for å fly distanseflyging. Det er i all hovedsak termikk vi har av oppdrift hos oss, men hang og bølger er også å spore noen dager:)
Vi flyr stort sett hver lørdag og søndag, og enkelte hverdager når lysten er stor nok til at det blir organisert noe.

Jeg tipper prisene er ganske like, og at du vil havne på ca 20-30.000kr for seilflylappen

Her er en liten smakebit fra Lunde: http://www.youtube.com/watch?v=S4zN-bwQORE

Stikk innom en helg i nær fremtid hvis det virket interessant:)

Mvh
Frode Sveinungsen
Nome Flyklubb

Bjørnar Ryengs bilde

Hei!

Notodden Seilflysenter, som drives av Sandefjord Seilflyklubb, har overnattingsmuligheter i rom med kjøkken og bad, samt på egen campingplass for medlemmer. Sjekk: http://ssfk.no

I området rundt Notodden finner man et fantastisk terreng for seilflyging. Her kan man kan ofte finne alle typer av oppdrift på samme tur, med både termikkflyging, hangflyging og bølgeflyging som belønning. Sjekk: http://ssfk.no/node/5

Flyparken vår er meget bra, med god tilgang til mange klubbfly - uten venting.
Sjekk: hhtp://ssfk.no/node/21

Vi har grillkvelder på senteret så sant været tillater det. Vi benytter oss også av Oasen restaurant som ligger bare 100 meter unna, med god og rimelig mat. Vi har handlesentere og badestrender i umiddelbar nærheten. Bø Sommarland er bare 15 minutter unna.

Ta en titt på: http://ssfk.no/node/22

Når alt dette er nevnt, til info for andre som lurer på det samme, tror jeg faktisk du valgte riktig klubb. ;-)