NLF / Seilfly / Kanal Glide 2022 - avlyst!
Steinar Øksenholt

Nome Flyklubb meddeler at den tradisjonsrike Norges Cupen i juli, Kanal Glide, i år må avlyses. Konkurransen var terminfestet fra 14.-17. juli med Lunde Flyplass som utgangspunkt. 

Årsaken til avlysningen er rett og slett tilgang til fritt luftrom uten klarering etter utvidelse av det kontrollerte luftrommet (TMA) rundt Notodden Flyplass (ENNO) som tredde i kraft medio juni. Det har via S/NLF og luftromskomiteen vært jobbet opp mot Avinor for å kunne komme frem til en avtale som kunne muligjøre gjennomføringen av konkurransen innenfor tradisjonel form. Det ble i konkludert i går, onsdag 29. juni, at en slik avtale ikke er mulig å komme frem til. Områder som Seljord, Kviteseid, Flatdal, Hjartdal, Tuddal, Gaustatoppen, Sauland og Blefjell ligger alle nå under TMA-en etter utvidelsen. Flyging over 5500 fot vil kreve transponder og klarereing fra ATC. Luftromskomiteen vil fortsette arbeidet opp mot Avinor for om mulig å kunne endre prosedyrer og gjøre fremtidige avtaler mulig.

Nome Flyklubb holder forstatt sin sommerleir fra 2.-17. juli. Under perioden for Kanal Glide vil det arrangerer en klubbkonkurranse med "sprintoppgaver" for rookies innenfor tilgjengelig luftrom for å booste konkurranseinteressen og lære seg oppgaveflyging. Alle er velkommen til Lunde og Nome Flyklubb disse dagene så ta gjerne noen sommerferiedager med oss.

For Nome Flyklubb
Ketil Berntzen, Geir Skjellaug og Steinar Øksenholt