NLF / Motorfly / Vårpussen er i gang & konkurransesesongen nærmer seg!
Santiago Amengual

Vårpussen er i gang & konkurransesesongen nærmer seg!

Foto: NLF

I år blir det ANR (Air Navigation Race) i hovedfokus. På Geiteryggen blir det NM ANR i juni som en del av NM-veka. I dette mesterskapet blir det også satt opp kongepokal. Dette blir en lagkonkurranse (pilot/navigatør) for motorfly & sportsfly. Her trengs det ingen forkunnskaper, det er bare å stille opp.

Her er en artig beskrivende video av ANR.

Her er noen datoer dere kan notere allerede nå, flere kommer:

6.- 8.mai: MOTOR/SPORTSFLY TRENINGSHELG ANR (Ubekreftet dato/sted)

14.mai: BERGEN OPEN ANR (Live Tracking) - Bergen

24.juni: NM ANR - kvalifisering - Geiteryggen

25.juni: NM ANR - finale - Geiteryggen (Livesending NRK)

Stor takk til Airsports Live Tracking som har utviklet et fantastisk system for Live Tracking, Scoring og Planlegging! Se video her

ANR er en konkurranse hvor et lag (pilot/navigatør) skal fly en gitt rute etter en gitt hastighet. Ruten inneholder en korridor som deltagerne skal holde seg innenfor. Ruten har en klart definert start og målpasserings punkt som deltakerne skal passere til definerte tidspunkt, i tillegg blir det en rekke kjente og noen ukjente tidskontroller. Deltagerne blir bedømt ut ifra om de klarer å holde seg innenfor korridoren og passere tidskontrollene iht angitt tid. Etter målpasserings punkt må laget navigere gjennom et «minefelt» på vei til tilbake til flyplassen. Landingen ved retur fra navigasjon vil bli scoret og inngå i totalscoren.

Påmeldingene til NM ANR for motorfly og sportsfly er åpen. Lenke til påmeldingen finner du her, og blir samtidig lagt ut på hjemmesiden: flyingteam.no

NLF har fått reservert noen hotellrom på Clarion Colletion Hotel Bryggeparken i anledning NM, det åpnes for bestillinger av rom fra mandag 25. april. Det er et begrenset antall rom vi har fått reservert, og absolutt siste frist for å reservere rom er fredag 10. juni. -Mer informasjon på påmeldingssiden for mesterskapet.