NLF / Modellfly / Tore Jemtegaard tildelt NLFs gullnål
Jon Gunnar Wold

Tore Jemtegaard tildelt NLFs gullnål

NLFs president Rolf Liland fikk æren av å hedre Tore Jemtegaard fra Vingtor RC Club med NLFs gullnål, for sin innsats som Vingtors ildsjel gjennom mange år.

TEKST: Jon Gunnar Wold og Narve Jensen // FOTO: Jon Gunnar Wold

Visepresident Mariann Brattland og Generalsekretær John Eirik Laupsa var også tilstede under overrekkelsen, som fant sted på årets seksjonsmøte på Gardermoen 1. april. Jemtegaard fikk gullnålen for sin innsats som Vingtors ildsjel helt fra 1970-tallet og fram til nå. Han har vært aktiv med vedlikehold av flyplassen, og latt seg gjenvelge som klubbens sekretær år etter år, og bidratt til den nødvendige kontinuitet som har ført til at Vingtor er en av landets største modellflyklubber. Jemtegaard er fortsatt like aktiv, til stor glede for alle klubbens medlemmer.

Videre har Jemtegaard vært en pioner på flere områder, med fokus på både sikkerhet, støyproblematikk, undervisning og organisatorisk virksomhet. Han driver klubbens hjemmesider og medlemsblad som distribueres hver måned til alle medlemmene på e-post. Jemtegaard er en aktiv konkurransepilot og har tatt i bruk et nytt utregningsprogram for poengscore i F3A-klassen. Under NM 2016 var han sentral i å drive sekretariatet, en jobb han ikke er ukjent med og som han har bidratt med ved mange anledninger. Faktisk så tidlig som 1986 var Tore den som startet med PC-basert poengutregning i modellflyging! Da Norge ble tildelt VM for skalamodeller helt tilbake i 1986, programmerte Tore et utregningsprogram i Basic på sin BBC hjemmecomputer, og kjørte hele sekretariatet via denne maskinen og sitt program. Dette var absolutt første gang datamaskin ble brukt i et Skala-VM, og det at utøverne fikk sine poeng umiddelbart etter at flighten var ferdig var en stor sensasjon den gangen.

Vi gratulerer med vel fortjent gullnål!