NLF / Modellfly / Ny fagsjef i NLF/modellflyseksjonen.
Tom Brien

Ny fagsjef i NLF/modellflyseksjonen.

Jon Gunnar Wold (36) er ansatt som fagsjef/avdelingsleder ved NLF Modellflyseksjonen. Jon Gunnar er gift, han har to barn og har fløyet modellfly siden han var en liten gutt. Siden 2003 konkurrerer han i norgescupen i F3A, og han er gruppeleder for F3A motor. På 1980-tallet startet og drev han Flateby modellflyklubb sammen med venner, fram til han flyttet til Oslo. Siden da har Jon Gunnar vært aktivt medlem i Vingtor R/C Club, hvor han også har vært nestformann. Jon Gunnar har etablert en fast spalte for konkurranseflyging i MI hvor han har skrevet om kunstflyging i snart ti år. Gjennom hans omgangskrets og støttemedlemskap i Skedsmo Modellflyklubb har han kontakt med friflukt- og linestyringsmiljøet, og han har deltatt i internasjonale konkurranser i friflukt. Han driver modellflybloggen Aerowold.com og har bidratt med tester og produktomtaler for modellflynytt.no

Jon Gunnar innehar PPL-A privatflygersertifikat, og han har god kjennskap til Luftfartstilsynet og norsk luftfart, spesielt bestemmelser og luftromsinndelinger som gjelder for motor- og seilfly. Med sin allsidige kunnskap og erfaring har han en visjon om å innføre en hensiktsmessig sikkerhetsforskrift for modellflyging.

– Mange års erfaring med modellfly har gitt meg de nødvendige tekniske kunnskaper til å kunne kvalitetssikre, kommunisere, og innføre en ny sikkerhetsforskrift, slik at modellfly kan ha en trygg sameksistens med annen luftfart, sier Jon Gunnar til NLF.

 Han ønsker også å jobbe sammen med klubbene for å få på plass gode opplæringsmuligheter for unge mennesker som ønsker å komme i gang med modellflyging, og på den måten gjøre det til en inkluderende sport som er tilgjengelig for alle.

I dag jobber Jon Gunnar som seniorrådgiver i konsulentselskapet Steira i Oslo.

– I prosjektene våre har jeg ansvaret for å ivareta det menneskelige aspektet med IT-systemene vi lager. Jeg søker nå nye utfordringer, og ønsker meg en ansvarsfull jobb. Jeg trives godt på reise, og liker å styre min egen tid. Jeg er selvgående, og jeg gjennomfører det jeg setter meg som mål. Jeg er en utadvendt person, som trives aller best når jeg får jobbe sammen med hyggelige og inspirerende kollegaer, svarte han på spørsmålet om hvorfor han søkte på stillingen.

Da NLF Modellflyseksjonen lyste ut stillingen som Fagsjef/avdelingsleder fikk man inn seks søkere. Flere av disse  hadde lang og bred erfaring, og noen ble kalt inn til intervju. Etter to runder endte seksjonen opp med å velge Jon Gunnar Wold som altså er svært godt kvalifisert for stillingen. Jon Gunnar tiltrer stillingen i begynnelsen av 2012. NLF på forbunds- og seksjonsnivå ser fram til å begynne samarbeidet!