NLF / Modellfly / NLFs gullnål tildelt Tor Bortne og Vegar Nereng
Jon Gunnar Wold

NLFs gullnål tildelt Tor Bortne og Vegar Nereng

Tor Bortne og Vegar Nereng

Den 17. mars ble verdenscupstevnet Holiday on Ice i friflukt modellfly arrangert for 30. året på rad. Tor Bortne og Vegar Nereng fra Ørnen modellflyklubb ble tildelt NLFs gullnål for sin mangeårige innsats. De siste årene har Nereng og Bortne vært primus motor for dette stevnet, som årlig trekker et 100-talls deltakere fra hele verden. 

Tor Bortne er spalteredaktør for friflukt i medlemsbladet Modellfly informasjon, og har vært en aktiv konkurransepilot siden 1960-tallet. Han er også teknisk ekspert for F1-klassene i modellflykomiteen CIAM i FAI. Han har blitt norgesmester i F1A, 3 ganger i F1B, og 9 ganger i F1C. 

Vegar Nereng har vært konkurransepilot siden 1980-tallet. Han er norgemester hele 9 ganger i F1A, 4 ganger i F1B, og 13 ganger i F1H. Han er en bærende del av arrangementskomiteen for Holiday on Ice og står bak en rikholdig webside for friflukt i Norge.

Hederstegnene ble overrakt under bankettmiddagen etter det 30. vellykkede Holiday on ice-stevnet av styreleder i Modellflyseksjonen, Espen Bakke. Vi gratulerer!