NLF / Mikrofly / Er vi klar for ny mikroflysesong?
Bjarne Andre Myklebust

Er vi klar for ny mikroflysesong?

FAI

Det er snart sesongstart for alvor, og mange forbereder seg til årets turer og Fly-Ins. Mange har også tenkt seg på utenlandsbesøk, Friedrichshafen er ett av målene, og da er det greit at ferdighetene er på plass og at en vet hvordan man skal forberede disse turene. Vi har de 6 P'ene* som minner oss om planleggingen. En av forutsetningene for å kunne fly utenlands er at vi har bestått språktesten, og det kan gjøres ved å kontakte en av de som deltog på språk-kontrollantkurset i mars. Navnelisten står nederst i artikkelen. Forutsetningen er at du har gyldig Flytelefonistsertifikat.

 

Mange klubber skal også utføre sin revisjon innen 1. mai for å se om alt er på stell, og medlemmene skal innkalles på sikkerhetsmøte for å få med seg hva vi skal legge vekt på denne sesongen. Vi må alle passe på at ikke noen skal tro at mikroflyging skal være noe billig og lettvint som om det var å ta mopeden ut av garasjen på våren og bare kjøre i vei. Vi skal ha et godt sikkerhets- og ferdighetesnivå på våre medlemmer enten de tilhører en stor og aktiv klubb eller holder til alene under vingene til en mindre klubb.

 

En annen ting vi har oppfordret våre medlemmer til, er å planlegge og utføre lengre turer til flere plasser, samt å trene på treffsikre landinger. FAI har et sett med kollibri ferdighetsmerker som vi kan oppnå med litt trening. De finnes i fire valører med krav som absolutt er innen rekkevide for de tre første valørene. Ta en titt på kravene og begynn å øve pent og pyntelig. Mange norske mikroflygere kvalifiserer allerede godt til disse merkene. Husk å ha gode marginer og ikke utsett deg for noe du føler kan være risikabelt for ditt erfaringsnivå. Når merket skal tas så skal det følge en formell rutuine.

Det er meget sjelden å se et kollibrimerke på flydressen til norske piloter, og det hadde vært hyggelig å se dette på de som vi ser er både gode og aktive.

Roger Holm