NLF / Hangglidingparagliding / Ulykke i Chamonix 3.mars 2020
Nilsen Trond

Ulykke i Chamonix 3.mars 2020

Det er med sorg vi må informere om at Diderik Brunstad, medlem av Bergen Hang- og Paraglidingklubb omkom i en ulykke med speedglider i Chamonix 03.03.2020.

Våre tanker går til pårørende og venner av den omkomne i en slik tung tid.

Den omkomne utøvde denne dagen speedriding på nordsiden av Aiguille du Midi og hadde tatt flere turer tidligere på dagen. Foreløpig tilbakemelding fra PGHM i Chamonix sier han tok av som normalt også på den fatale turen, da han tok nedpå et snølagt felt for å speedride traff han et område der snøen lå på is og den skled dermed unna og dette medførte tap av kontroll. 

Vi forstår at det vil være et behov for å diskutere hendelsen, men vi ber om at eventuelle diskusjoner i sosiale media skjer med respekt både for den omkomne, dennes etterlatte og venner.

Undersøkelse av hendelsen er igangsatt og vi vil frigi ytterligere opplysninger om hva som ledet til hendelsen dersom slike fremkommer, når undersøkelsen er avsluttet. Vi ber også om forståelse for at et slikt arbeide tar tid og igjen at det vises respekt for den omkomne, familie og venner som er sterkt berørt av hendelsen.