NLF / Hangglidingparagliding / Speedriding.
Arne Håkon Hillestad

Speedriding.

Det er møte i styringsgruppa for speedriding onsdag 26 november. Sesongen er allerede i gang noen steder. I år blir det viktig å få sporten ren, dvs få de som driver med dette til å forstå at dette er regulert som paraglider. Luftfartstilsynet har laget denne definisjonen og dermed er det HP/NLF som regulerer dette i Norge. Uten meldemskap i HP/NLF, forsikring og lisens er det ulovlig å fly speedrider i Norge!

Vi må også se på måten man flyr en speedrider, har man kun SPG (speedriderlisens) noe man kan få om man kommer fra fallskjermseksjonen, har man ikke PG lisens og kan ikke bruke vingen til å soare med. Det er en kjent sak at mange benytter speedridere i sterke vindforhold for å leke seg på hang. Vi må derfor diskutere hva som skal til for å gi speedridere en mulighet til å ta PG lisens. Videre må vi se om vi finner en sikker måte å inkludere de som hverken kommer fra PG eller fallskjermmiljøet i sporten. Vi vet at mange skikjørere har kjøpt vinger og flyr ulovlig med disse. Vi ser på kapasiteten vår til å utdanne nye speedriderpiloter om den er stor nok til å kjøre utvidede kurs for folk som ikke har flydd skjerm før.

Så dette er et viktig møte. Referat fra dette møtet vil bli lagt ut på hjemmesiden når den er klar. Fly sikkert, hilsen Arne