Svenskene kopierer Tyskerne

NLF / Forum / Svenskene kopierer Tyskerne

http://www.segelflygforum.se/viewtopic.php?f=17&t=534

Eksempel på Svensk lidenskap for seiflyging:)

Veldig bra initiativ. Og de valgte det beste flyet også.

Fantastisk:)

Thomas

Steinar Øksenholts bilde

Det finnes tanker om et tilsvarende norsk prosjekt. Kanskje initiativtaker Thomas Spatscheck vil redegjøre selv her i denne tråden?

Han har en lysende ide, som vi har diskutert før Robbans initiativ i Sverige.

Mvh Steinar

Thomas Spatschecks bilde

Hei Steinar,

Det er nå fire år siden da vi snakte første gang om et slik prosjekt. Jeg har snakket med mye folk om dette de siste årene og de fleste sier det hører seg bra ut. Men der er dessverre ingen som sier ja, jeg vil være med i et projekt for fremme unge seilflygere. Siste håp var vestlande, vi snakte om det.
Jeg ringte en fyr der fra for bare 5-6 uker siden.  Igjen fikk jeg sagt, ja dette kunne være bra men igjen ingen tilbakemelding selv om jeg har bedt om det per e-post. Så jeg må dessverre si at jeg har gitt opp!

Men hvis der finner seg 4-5 stykker der ute som er med for å starte et prosjekt med formålet å fremme unge strekk- og konkurransepiloter er jeg gjerne med.

Hilsen, Thomas

Bernt Hustad Hembres bilde

Jeg har også foreslått noe tilsvarende. Det har også Kato Kvitne (om jeg ikke husker helt feil). Da var det John Eirik som var mottaker for forslagene. Jeg tilbydde meg også å ta vintervedlikehold på et slikt Juniorfly. Men jeg fikk heller ingen tilbakemelding på forslaget.

 

Konkret gikk forslaget mitt ut på å skaffe to klubbklasse fly som Juniorlandslaget disponerte som de ønsket. Ikke helt som Robbans forslag, men målet med å gi ungdomen bedre tilgang til fly og dermed økt motivasjon og mer effektiv trening er det samme.  

 

Slik det er idag er det for dyrt for en junior å satse skikkelig. Og det er for vanskelig å få låne/leie fly for mer seriøs satsning enn litt flyving i klubbregi. Heldigvis har vi noen illsjeler i Norge som er rause med å låne/leie ut flyene sine og det hjelper bra. Men det blir lite systematisk satsning og trening av det.

Thomas S: kan ikke du komme med et konkret forslag så tar vi det derifra. 

 

Jeg stiller meg fremdeles positiv til å ta vintervedlikehold på et slikt fly.

 

Mvh

Bernt

Kato Kvitnes bilde

Stemmer det Bernt, jeg fremla et forslag - og fikk ikke engang svar på mailen til NLF

 

Thomas Spatschecks bilde

Hei Bernt,

Jeg er stortsett enig med det som du skriver. Jeg foreslår å lage en fremmeklubb for strekk- og konkurranseflygning (FKSK Norge ?) . Ikke nodvendigvis knyttet til juniorer men juniorene skal prioriteres.

Det som vi må få til er en Klubb med min. 100 fremmemedlemer, bidrag er f.eks. 500.-NOK/år (50000.-NOK inntekter per år). Sponsorer som ønsker å komme med mer er ønsket, særlig i startfasen!

Klubben eier minst et klubbklassefly. Hvordan flyet fordeles kan diskutieres, men det blir bestmmet av klubbens styre og skrivet ned i statuter.

Jeg synes hvis vi starter klubben snarest mulig, og forbereder alt skikkelig, kunne det være et mål å har 100 medlemmer etter seilflykonferansen 2012 og flyet står til disposisjon våren 2013. Kanskje finner vi en ’supersponsor’ slik at flyet er på plass allerede i 2012 ... eller klubben leier et fly for 2012 sesongen ...?

Etterhvert kunne jeg tenke meg at klubben disponerer to fly, slik at folk kan fly i team.

Klubbens overskudd skal brukes til å sponsre reiser til trening og konkurrranser utenlands ...

Jeg antar at Thomas H er også med da er vi allerrede tre!

 

Hilsen, Thomas

Ingar F Pedersens bilde

Jeg vil også være med... Stiller som medlem/sponsor og som teknikker ved behov.

Ingar

Kristoffer D. Samuelsens bilde

@Thomas S
Beklager at jeg ikke har svart, jeg må ha misset mailen din. Jeg har forsåvidt ikke hvert i stand til å gjøre så særlig mye aktivt i forbindelse med seilflyrelaterte saker på en god stund grunnet eksamen. Det har ikke med manglende interresse å gjøre. :-)
--
Jeg som junior stiller meg i utganspunktet positivt til forslaget, men ser i tillegg enkelte utfordringer med ett slikt prosjekt.
#Jeg tror ikke vi er mer enn kanskje 20-30(?) aktuelle juniorer i Norge.
-Da trengs det i hvertfall en del sponsorer for å få det til å gå rundt.
#De aktive flyklubbene ligger ganske langt fra hverandre. Dette kan by på utfordringer ifht organisering og deling av fly.
-Ang. deling av fly blir det selvsagt problemfritt når man får flere fly. Det er i hovedsak organiseringen jeg er nyskjerrig på.
#Papirarbeid og organisering? Jeg aner ikke hvor mye arbeid som skal til for å få en slik klubb til å gå rundt, men jeg går ut ifra at det blir en god del papirarbeid etc noe som kan bli utfordrene for travle studenter å få presset inn mellom flygingen. Det er bare en gjettning, så forhåpentligvis tar jeg feil.

Jeg er som sagt positiv til prosjektet og vil gjerne høre fra noen som kan dette bedre at disse "utfordringene" kan løses eller ikke finnes.:-)
Jeg er også litt fan av Bernt sitt forslag hvor man legger idéen inn under Juniorlandslaget. Der er det allerede en løsning på de byråkratiske tingene og organiseringen. Dette vil dog ikke ta tak i den samme problematikken som forslaget til Thomas vil. For det tror jeg handler om å få de mer "passive" ungdommene til å satse! Jeg (og de andre juniorene jeg har snakket med) lurer bare på hvordan/om dette på best mulig måte kan gjennomføres i praksis. Oppstartfasen er kanskje det vanskeligste delen da 1fly/30piloter bare er 0.0333.. deler fly til hver. Noen vil da kanskje ha dette flyet tilgjengelig hver dag, andre bare på i ferien/på leirer. Hvem organiserer, hva bestemmer hvor det første flyet skal stasjoneres osv..

--
Meg og Martin Bjørnebekk holder på med ett lignende prosjekt for tiden, men det er mer spesielt rettet mot de som vil satse stort innenfor seilflyging(Verdensmester).
Vi oppretter ett seilfly-lag. Dette seilfly-laget gir oss ett navn og en identitet og beskriver en sammorganisering av vår flyging og satsing.
En nettside vil bli satt opp for å hjelpe til med organisering og informasjon til de involverte.
Dette gir oss en mulighet til å skaffe oss økonomisk sponsing til konkurranser, men fly og utstyr forblir en individuell sak.

Mvh

Kristoffer D. Samuelsen

 

 

Martin Bjørnebekks bilde

Veldig gøy at folk begynner å interesere seg for, og ønsker at norske juniorer og andre som ønsker å satse skal ha mulighet til det! Jeg er meget positiv!!

Som Kristoffer skrev, har Han og jeg startet Velocity Gliding team. Dette er et seilflylag for oss som ønsker å bli best i verden, og som satser hardt for å bli det! Andre juniorer som ønsker å bli med er selvsagt velkomne! Første møte med en eventuell stor sponsor blir gjennomført i løpet av denne uken! Flere er planlagt utover vinteren.

Skal vi bli best må man satse! Det virker det som folk begynner å skjønne. Veldig bra folkens! :)

Martin B

Martin Bjørnebekks bilde

Som sagt, jeg synes forslaget til Thomas S er bra!

Det som er fort gjort nå (og som skjer litt for ofte?) er at ingen tar ansvar og gjør noen faktiske handlinger! Da går ting fort i glemmeboken, og så blir det ingen ting ut av det.

Hvem melder seg frivillig til å starte dette prosjektet? Kanskje en liten notis på forsiden på seilflyseksjonens sider hadde vært greit? Slik at andre som kanskje ikke leser på forumet ser hva vi snakker om :)

Martin B