Påskeleir

NLF / Forum / Påskeleir

Hei folkens!   Hvor er det flyklubbene pleier å reise på påskeleir, hvis de reiser på påskeleir??
Notodden? Elverum? Fagernes? Klanten? Voss? Oppdal? Er det andre gode alternativer?
Jeg tenkte å dra Nome FK igang på påskeleir i 2012, men ønsker å dra en plass hvor det er flere klubber og gjerne gode seilflyforhold.

Fyr løs:D  God Jul !

Ulf Hustads bilde

NTH Flyklubb har påskeleir på Oppdal fra 31. mars og ut påsken. Det er plass til fly og folk også fra andre klubber :-) Oppdal er et utmerket sted for seilflyging med bølger, termikk og hang.

Det skal i henhold til konsesjonen for Oppdal Flyplass være 2 flyfrie dager fra Skjærtorsdag til og med 2. påskedag. Normalt flyr man til og med påskeaften - med mindre vær/annet har gjort at en/flere av de foregående dagene er kansellert.

www.mfl.no ( Midt-Norsk Fly- og Luftsportssenter) er det info om flyplassen.

Følg med på www.nthf.no for info :-)

 

mvh

Ulf Hustad

FlyFrode Sveinungsens bilde

Takk for informasjonen!

Hvordan er det med overnatting på Oppdal, ligger den langt unna hotell og restauranter mtp sosiale aktiviteter og hygge etter flyging?
Pleier dere å få besøk fra andre klubber, eller besøkende seilflygere under påskeleiren?

Oppdal er absolutt til vurdering.

Ulf Hustads bilde

Overnatting skjer vanligvis på Skogtun, et samfunnshus ved Oppdalsporten (en drøy km fra flyplassen). Der er det stort kjøkken, stue, sanitærrom og og en stor sal med madrasser der folk sover. Flyplassen ligger rundt 10 km fra Oppdal sentrum og man kan selvsagt bo på hotell der, leie hytte eller finne annen form for overnatting. Den sosiale faktoren er meget stor på Skogtun :-).

 

Vil man bo i sentrum er det sikkert lurt å bestille i god tid da det er høysesong i alpinanleggene rundt påske.

 

Det er som regel besøk fra langveisfarende på påskeleira. Både eksil-NTHF'ere, og folk fra andre klubber! De som skal på påskeleira bør melde fra på forhånd så vi kan planlegge litt mhp overnattingskapasitet.

Bernt Hustad Hembres bilde

Man kan også overnatte på Oppdalsporten (2 minutter å gå fra Skogtun). Mer info her: http://www.eurostop.no/oppdalsporten/

Jeg vurderer enten å reise til Oppdal eller til Voss (OAK og Voss sin påskeleir). Påskeleir blir det iallefall :).

Både Voss og Oppdal byr på meget gode muligheter for bølger og fjellflyging. Voss har bedre og lengre Hang enn Oppdal. NTHF har miljø og fly for både Acroflyving og strekk. OAK har fly meget bra kultur for strekkflyving.

Mye bra flyving blir det uansett begge steder!

 

Mvh

Bernt

Kristoffer D. Samuelsens bilde

Vi i OAK flyr hele påsken på Voss og ordner med overnatting typisk til 100,-/natten på et gårdshus.
Terrenget rundt Voss byr på bratte fjell og flotte fjorder og det er plass til flere klubber. Informasjon kommer på osaeroklubb.no

Mvh
Kristoffer