Hvilke tilbud har DU i DIN klubb etter fullført utdannelse?

NLF / Forum / Hvilke tilbud har DU i DIN klubb etter fullført utdannelse?

Du har nettopp fått seilflysertifikatet!
"Så gøy! Nå kan jeg fly med alle vennnene mine og når det passer meg!"

Men hva gjør du så? Kanskje er du medlem av en klubb som ikke har en Duo Discus og en engasjert strekk-instruktør.
Kanskje har dere heller ikke noe særlig til Aerobatics-miljø i klubben. Instruktørene gjør i grunn ikke så mye annet enn å instruere, samt fly landingsrunder.
Andre sertifikatpiloter er gjerne sjelden vare i klubben. Dette av den naturlige årsak at de slutter å fly på løpende bånd da de ikke får utvikle sporten og idretten videre.
Hva gjør man? Jo - Man tar grep selv!
Kanskje har man hørt om strekk og konkurranseflyging og synes dette høres spennende ut.
Nå er det snart vinter. Det er en fin tid å arrangere teorikvelder på. Engasjer en i klubben din eller i nærmiljøet til klubben som har grunnleggende kunnskaper om strekkflyging.
Ved hjelp av en slik person kan man arrangere ett lite intro og teorikurs til strekkflyging. Vet du ikke om noen i din klubb som kan bidra med noe slikt, så kan du utfordre seilflyseksjonen til å hjelpe til!
Hva gjør man så når våren kommer med termikk og varme? Da kan man utfordre klubben sin til å sette av en eller flere helger, kanskje t.o.m en uke i Mai til strekkinstruksjon der klubbens 2-setere brukes utelukkende til dette. Har man ikke strekkinstruktør i klubben, forsøk å engasjere en utenfor klubben! Klarer man dette(små, enkle grep), har man plutselig bygd ett lite strekkmiljø i en klubb ut av ingenting. Resulatet er da kanskje en gjeng flykåte seilflygere som er klare for strekk-kurs eller SportsNM. Det er viktig å bygge ett miljø for videregående seilflyging i DIN lokale KLUBB. Det er slikt som skaper "ordentlige" seilflygere som har lyst å fortsette med sporten!
Jeg vet om i vertfall én klubb i landet som har det slik jeg har beskrevet. Jeg har en STERK misstanke om at det er flere. Det er gjerne enkelte F-elever eller ferske sertifikatpiloter i disse klubbene som lukter litt på videregående seilflyging, men ikke finner ett apparat i klubben til å bygge miljø rundt dette. Med hjelp fra sentralt hold kan flere klubber i landet bygge videregående seilflymiljø ved hjelp av små, enkle grep. Alt man trenger er én engasjert person!
Jeg ønsker å utfordre seilflyseksjonen og alle klubber i landet på å ta nye grep for å fremme og utvikle videregående seilflyging neste sesong!
Skulle ønske jeg kunne legge noe mer tyngde i denne utfordringen enn mine ord på ett lite lest forum. Jeg er redd seilflyging i Norge vil dø om 50 år hvis ikke det satses litt og taes noe grep!
Tviler du på om strekkflyging er noe for deg? Ikke fortell meg at dette eller dette ikke ser gøy ut!! :-)

Mvh
Kristoffer D. Samuelsen
OAK