Hvor skal vi fly NM i framtiden?

NLF / Forum / Hvor skal vi fly NM i framtiden?

De siste årene, og i allefall så lenge jeg har vært med, er A-NM blitt fløyet fra Starmoen. Mitt forslag er nå å endre det!

I Norge har vi masse fine seilflyplasser; hvorfor ikke bruke noen av dem? Hvorfor skal vi på død og liv kun fly opp og ned Østerdalen, og muligens en kjapp tur opp Gudbrandsdalen hvis været er fint? Det er fint å fly fra Starmoen, det er absolutt ikke det jeg mener, men det har aldri skadet med forandring.

Hva med å arrangere NM på vestlandet? Jeg hadde gladelig kommet til Voss eller Os og fløyet NM derfra. Det hadde faktisk vært utrolig gøy å fly der, med fjell og fjorder. Så hvorfor ikke? Jeg vil herved på vegne av Team Bjørnebekk utfordre vestlendingene til å arrangere NM!

Og hvis ikke vi får til det; hva med Notodden? Eller Lunde? begge to fantastiske plasser å fly fra. Jeg fløy selv Norges Cup på Lunde i sommer, og det er kanskje noe av det morsomste flygingen jeg har vært borti.

Vi må ikke være så fordømt redde for å prøve nye ting, men heller prøve, og fungerer det ikke; så ja, da har vi hvertfall prøvd.

Bernt Hustad Hembres bilde

Hei!

Bra denne diskusjonen kommer opp igjen! Vi har jo hatt den noen ganger tidligere. Men resultatet har alltid blitt Starmoen og rekruteringen til NM har dalt stort sett hvert år. Kan vi kanskje prøve å prøve noe nytt?

 

Jeg er også litt lei av Starmoen. Anlegget på bakken er fantastisk, men terenget sett ifra luften er kjedelig. Det blir greie turer og fine snitthastigheter, men ikke de helt store naturopplevelsene. Jeg vil gjerne fly en skikkelig konkuranse i fjelltereng. Det er mer krevende, mer lærerikt og enda mer moro! 

 

Mvh

Bernt

Arild Jan Volds bilde

Hei, ta deg en tur til Notodden neste sommer Bernt, fantastisk tereng å fly i, det kan jeg love deg.

Arild LN-GCP

Kristoffer D. Samuelsens bilde

Vi på Vestlandet har vel heller aldri takket nei til å arrangere NM. :-) Jeg er rimelig sikker på at vi kan ta den utfordringen hvis vi "får lov". Vi har plass til ca 10 fly på Ulven og kanskje 15(?) på Bømoen. Og hvorfor har vi NM "klubb" og NM "åpen" på samme dato??? Det hjelper ikke saken heller. Hva med NM "Klubb" på Bømoen på en dato og NM "åpen" på Starmoen en annen dato?
Kan jo ikke sende ett landslag på VM i Rieti hvis de aldri trener fjellflyging! Noe med det som blir gjort i seilflynorge nå for tiden er fryktelig galt. Da taper vi garantert ikke på å prøve noe nytt.

 

Kristoffer

Arne Martin Güettlers bilde

Nå er det ikke aktuelt for meg å fly A-NM neste år i noe fall. Men jeg vil likevel støtte forslaget. Å bytte hvor det arrangeres NM er en ypperlig mulighet/unnskyldning til å få flydd og opplevd andre deler av landet. Vi har mange flyplasser som ligger nært meget vakkert og interessant terreng å fly over. Jeg tilbragte selv en uke med seilflyging på Bømoen i sommer, og for en som en som vanligvis flyr på Østlandet var dette en utrolig opplevelse!

Jeg kan se at det nok er enklere å arrangere på Starmoen, hvor man har alle fasiliteter, og bare "kan gjøre som i fjor". Men jeg er sikker på at om man sammarbeider litt lokale krefter og NLF sentralt så burde det være mulig å flytte rundt på NM uten alt for mye ekstra-arbeid i forhold til å arrangere på Starmoen hvert år. Og jeg vil tro det er mye mer interessant for deltagerne å kunne oppleve noe forskjellig hvert år.

Martin Bjørnebekks bilde

Det virker som mange er klare for å prøve noe nytt når det gjelder NM. Det er sant som det blir sagt, det er både gøy og utfordrende å fly fra nye steder. Og som Kristoffer sier; hvordan skal vi klare oss internasjonalt i feks. Rieti hvis vi bare har fløyet til Koppang og tilbake.

Det er tydeligvis noe seilflyseksjonen burde gjøre noe med. Det er veldig lett å "gjøre som i fjor", i stedet for å satse litt og prøve noe nytt. Men vi blir ikke flinke av å ikke prøve, så la oss heller ta sats og gjøre et forsøk.

Hva tror Vestlendingene om Bømoen feks?

Martin B

Thomas Hansens bilde

Hei

Det er gøy å fly ifjell, men det er også gøy med skikkelig matching når man konkurerer.

Jeg synes Norge og Sverige burde sammkjøre NM/SM for å øke antall konkurerende piloter og gi de Norske pilotene skikkelig motstand.

Å slå de beste Svenske pilotene er vannskelig, de er gode noen av dem.

Men jeg er klart med på å fly NM på Voss og:)

Thomas

 

Kristoffer D. Samuelsens bilde

Ingen problem! ;)
Svenskene kan komme til Voss også. Da får også de opplevd hva Norge virkelig har å by på av seilflyopplevelser.
Blir Voss for liten, så kan vi sikkert arrangere NM på Sandane.. Der er det god plass. Sikkert like god plass som på Starmoen.

Kristoffer

Martin Bjørnebekks bilde

La oss fly med svenskene. Synes dette er et veldig godt forslag :) Svenskene er jo flinke til å fly, så da har selv de beste i Norge litt mer utfordringer!

Jeg må innrømme at jeg fortsatt sitter og venter spent på om ikke noen av de som faktisk bestemmer skal kommentere dette snart.

Thomas Hansens bilde

Hei

Jeg fløy SM i åpenklassen med en DG 1000 sammen med kjæresten min i sommer. Antall deltagende piloter bare i klubb klassen i SM var flere en hele NM til sammen. http://www.soaringspot.com/lngglide/

+`er vi på 15 - 20 Norske piloter i de forskjellige klassene blir det en fantastisk konkurranse. 

Svensker eller flatlands østlendinger på Voss eller Sandane i full konkuranse modus høres veldig farlig ut. Til neste år kommer det en gjeng med Stockholmere for å øve fjell med en Nimbus 3dm og noen Duo Discus turbo fly. De bør nok trene en del før de kan konkurrere på en forsvarlig måte i fjellheimen tror jeg.

Thomas 

Kristoffer D. Samuelsens bilde

Det er jo gode muligheter for hvem som helst til å komme og trene på vestlandet hele året.
Forøvrig er det jo fjellflyvingsplasser nærmere svenskegrensen enn Bømoen(Klanten, Notodden, Frya..).
Men å slå sammen det norske NM og det svenske SM høres jo ut som en fantastisk idé! Da er det jo verd å ta turen til Starmoen alikevell. Eller til Sverige for den del..
Poenget mitt er:
I år var det 5 piloter som fløy NM klubbklasse. Det er mindre antall deltakere enn på de fleste norgescuper.
Da tror jeg man tjener på å flytte konkurransen litt rundt og sette den til en annen dato enn NM Åpen for å gjøre den mer aktuell/interresant. Det jeg tror er viktig uansett hva man gjør neste år, er å prøve noe nytt.

Jeg begynner forøvrig å savne en del informasjon fra seksjonen/UKK. Intet nytt om hva de tenker angående konkurranser neste år eller andre urelaterte ting som det nye sertifikatsystemet som kommer til neste år. Det er i grunn veldig, veldig stille på nettsidene og på mail.

 

Kriss