NLF / Forum / Åpen klasse

PG VM i Piedrahita har hatt to fatale ulykker. Da er diskusjonen om åpenklassevinger i gang igjen. http://www.piedrahita2011.com/ Ta gjerne en diskusjon på http://www.nlf.no/forum/hanggl​idingparaglidingHilsen Arne

Kjell-Harald nesengmos bilde

Jeg liker å fly vingen min, jeg! Det gir meg en helt spesiell følelse å fly den vingen. Om noen forsøker å tvinge meg til å fly noe annet, mister jeg den friheten som gjør paragliding til den fine tingen det er.

Frode Festers bilde

Det er jo heilt klart att man liker den friheten en har i sporten vår. Men en som lager til en konkurranse og har ansvar for sikkerheten er det ikke så lett og ta hensyn til dette. Eg personlig mener att om desse vingen er så farlige som dei seie. Kan ikke en som har ansvar for sikkerheten berre sitte og se på att piloter faller ned i nødskjerm på grunn av en vinge som ikke vil fly.

Eg trudde vi hadde hatt det kjempe aritg på NC med vinger som er tilnærma like, alle stiller likt:) og da er det pilotens hode som teller mest. Dagens 2/3 vinger er veldig følsomme og flotte og fly. Eg har flydd litt comp vinger, men eg er ikkje trygg nok til å fly en til vanlig.