NLF / Ballong / Deltakelse i «The Alps crossing event»
Jostein Tangen

Deltakelse i «The Alps crossing event»

11-18 februar deltok Silvia G. KLokk på en ukes arrangement, " The Alps crossing event", i det vakre området  Zel am See-Kaprun, Østerrike. Totalt var det med 22 ballonger fra Østerrike, Tsjekkia , Storbritannia, Tyskland og Spania.

De hadde fem fine dager med sol og rolig bakkevind. De fikk utført en del oppgaver i dalene og hadde to dager med mulighet til å krysse Alpene mot Tyskland. Det ble gjort begge dagene. Det tok ca fire timer begge gangene og de landet ikke så langt fra München. 

Det var krevende å forberedelser til selve turen, - mye å tenke på. Blant annet er det alltid en risiko for å lande og måtte overnatte oppe i fjellene. Man må derfor ha med utstyr og mat for å klare det. Silvias ballong er ikke stor, så de måtte tenke mye på vekt og det aller viktigste, - å ha nok gass for å krysse Alpene.

Det var dessuten mye arbeid med å melde seg til flyplassene rundt.  Flyhøyden var ca 14000 fot over havet. Den alle lengste distansen de klarte å fly med ballongen, var  126 km i løpet av ca 4 timer. 

Og etter at resultatene fra alle oppgavene i løpet de 5 fly-dagene ble summert, ble Silvia nr 3 sammenlagt, en meget hederlig plassering.