NLF / Aktivitet / Mikrofly / NM i Presisjonsflyging
Mikrofly
Motorfly
67451

NM i Presisjonsflyging

Dato: 
Lørdag, 1. juni 2019 (Hele dagen)

NLF motorflyseksjonen v/konkurranseutvalget inviterer i samarbeid med Nedre Romerike Flyklubb, Oslo Flyveklubb og Kjeller Sportsflyklubb til Norgesmesterskap i presisjonsflyging på Kjeller (ENKJ) lørdag 1.juni 2019 (søndag 2.juni er reservedag).  

Briefing starter kl.0800 (tidspunkt kan bli endret).

Innkvartering er mulig på hoteller i Lillestrøm sentrum eller i området mot Oslo.  Hver enkelt må ordne med overnatting selv, men vi har sportspris på Thon hotell Arena på Lillestrøm til kr.795 for enkeltrom og 895 for dobbeltrom.  Overkommelig, spesielt dersom man deler et dobbeltrom.  www.thonhotels.no/thon-sport/ evt. tlf. 66936000.

Konkurransen er åpen for alle medlemmer i NLF som innehar gyldige sertifikater for aktuell flytype, og kan flys med en-motors fly med stempelmotor som har en rekkevidde på minimum 3 timer og minimum demonstrert sidevindskomponent på 10 knop.  Konkurransen må kunne flys med en cruise-hastighet på minimum 60 knop (for eksempel er det normalt å fly en PA- 28 på 80 knop, en C172 på 75-80 knop, en C150 på 70-75 knop og enkelte mikrofly på 60-65 knop. Da har en et bra hastighetsområde opp og ned til å korrigere med).  Samme fly kan benyttes 2 ganger i konkurransen (dvs av 2 piloter/lag) og alle forsikringer må være i orden.

I forbindelse med NM i presisjonsflyging er det opprettet en klasse 2, for nye og uerfarne konkurransepiloter. I denne klassen kan man være 2 personer i flyet, 1 pilot og 1 observatør, eller man kan fly alene. Til forskjell fra NM-klassen (klasse 1) som følger internasjonale regler, vil klasse 2 følge spesielle regler der det gis bedre tid til de forskjellige oppgavene.

For å delta i konkurranser (både nasjonale og internasjonale) kreves det at deltageren har en gyldig sportslisens. Send en e-post til melwin@nlf.no og be om sportslisens, så utsteder NLF denne på vegne av den internasjonale flyinteresse-organisasjonen FAI Man må ta et lite antidoping-kurs på nettet før sportslisensen blir utstedt, se her: http://nlf.no/info/antidoping

Av utstyr trenger man en manuell computer, protraktor (eller annen vinkelmåler), linjal, blyant og forskjellige tusjer, minuttmerkeark (fås utlevert på konkurransen), tape og en god klokke med store tall. Et knebrett er også greit å ha med. Altså stort sett det du trenger for en vanlig flytur, bortsett fra at her er det ikke tillatt å bruke elektroniske hjelpemidler.

Påmelding til konkurransen, eller spørsmål om konkurransen, sendes til Kurt Norevik på e- post kurt@norevik.no. Påmeldingsfrist er satt til 20.mai og startkontingent for NM er kr.500, som betales ved fremmøte (vipps/cash).

Påmeldingen bør inneholde flytype og registrering (hvis du vet det), hvilken flygehastighet du vil fly med under konkurransen (i hele fem kts), om flyet skal brukes av flere piloter (hvis man vet det) og selvfølgelig dine egne data som navn, klubbtilhørighet og evt sportslisensnummer hvis du har dette klart ved påmelding. Hvis ikke tar du det med til konkurransen.

Vi vil arrangere en flytryggings-/treningssamling torsdag og fredag før NM.  Her vil det bli full gjennomgang av alt som foregår i en presisjonsflygingskonkurranse, samt praktisk trening, både navigasjon og landingstrening.  Spesielt piloter uten konkurranseerfaring oppfordres til å delta her.

Vel møtt til Kjeller!

 

Konkurranseregler: FAI Regler, Klasse 2 regler, Håndbok i presisjonsflyging