NLF / Aktivitet / Mikrofly / Air Navigation Race (ANR)
Mikrofly
Motorfly
67451

Air Navigation Race (ANR)

Dato: 
Mandag, 22. april 2019 - 12:00

Air Navigation Race (ANR)

Bergen Open ANR 2019 vil bli avholdt på Bergen Lufthavn mandag 22.april (2.påskedag) kl. 1200-1900.

Arrangementet starter kl. 1200, men det er mulig for utenbys deltagere å ankomme senere da det vil bli starter fortløpende gjennom dagen. Avslutning ca. kl. 1900 med premieutdeling, så rekker folk å fly hjem etter konkurransen.  Det blir mørkt kl. 22:04 i Bergen den dagen.

ANR går ut på å fly så nøyaktig som mulig innenfor en fastsatt korridor. Korridoren er godt merket på kartet som man får utlevert før avgang. Dersom man kommer utenfor korridoren vil man få straffeprikker ganget opp med antall sekunder man er utenfor korridoren. Så her gjelder det å holde trekket og svinge ut på ny kurs i rett tid.

Hastigheten det flys på er 80 knop og man får en beregnet tid på ruten slik at man må passe på og ikke fly for raskt eller for sakte. Kommer man før eller etter den beregnede tiden over mål så får man prikker etter antall sekunder avvik.  Hele turen logges av en GPS-logger som man får med seg på turen.

ANR flys med et crew på 2 personer (Pilot/Navigatør). I Bergen Open vil man på samme flygning fly 2 ruter etter hverandre på max 30 minutter tilsammen og den med minst prikker etter flygningen vinner, enkelt og greit.  Det arrangeres VM i ANR i Santa Cruz i Portugal i september og resultatene her vil bli tatt i betraktning ved uttak av laget som skal delta der.

Konkurransen er åpen for alle piloter (motor og mikro) og man trenger ingen forkunnskaper. Her stiller de fleste på scratch ved start, så det er bare å melde seg på. Det koster ingenting å delta, men greit hvis dere gir beskjed om deltagelse på forhånd.

Påmelding sendes til Petter Strømme på e-post pstromm@broadpark.no (evt. tlf. 92412523)

Velkommen!

Med luftig hilsen
Konkurranseutvalget
Bergen Aero Klubb