NLF / Motorfly / Jorge Dalsbø Norgesmester i presisjonsflyging
Santiago Amengual

Jorge Dalsbø Norgesmester i presisjonsflyging

Nok et svært vellykket NM gjennomført på Geiteryggen Flyplass lørdag 12.mai.

Også i år ankom de fleste utenbys deltagerne allerede onsdag 9/5 da det var meldt dårlig vær på vestlandet torsdagen.  Torsdag og fredag var satt av til kombinert ungdoms- og flytryggingssamling.

Torsdagen var avsatt til full gjennomgang av navigasjon, planlegging og gjennomføring av navigasjonstur, mens fredag i sin helhet var avsatt til landingstrening i en oppmerket landingsboks.

Grenland flyklubb stilte også i år med et imponerende stort korps av hjelpere.  Medlemmene i lokalklubben gjorde en enorm innsats og hjalp til med hva det skulle være, ingenting var noe problem.  Landingsboksen ble frisket opp med maling, det ble kjørt ut canvas’er på rutene og folk var på plass med kaffi og mat fra begynnelse til slutt. +++

Vi holdt til i de nye klubblokalene, som for øvrig må være noe av det beste i landet.

Været var også i år kjempebra.  Bortsett fra noen småbyger torsdag kveld skinte solen alle dager.

Norgesmester i år ble Jorge Dalsbø fra Volda/Ørsta flyklubb, mens Atle Kubon Halvorsen fra Bergen Aero Klubb tok sølv og Petter Strømme Bergen Aero Klubb tok bronsen.  Petter Strømme vant landingskonkurransen, mens Jorge Dalsbø var best i navigasjonen.  Fjorårets mester rotet det litt til for seg selv og havnet et godt stykke nede på resultatlisten totalt sett, men vant premien for beste observasjon.

I klasse 2 ble det seier til Arild Berland fra Bergen Aero Klubb, mens lokalpilotene Steinar Kaalstad/Håkon Mostue og Øyvind Moen fra Grenland ble nr.2 og 3.  Premien for beste debutant gikk til Fredrik Bjørneseth fra Volda/Ørsta flyklubb.

Et svært vellykket arrangement igjen, mye takket være en utrolig innsats fra medlemmene i Grenland flyklubb, været og alle deltagerne.

Vi ser allerede frem til neste konkurranse.

Resultater

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

INNBYDELSE TIL NORGESMESTERSKAP I PRESISJONS-FLYGING lørdag 12. mai 2018

NLF motorflyseksjonen v/konkurransekomitéen og Grenland Flyklubb inviterer med dette til Norgesmesterskap i presisjonsflyging på Geiteryggen ved Skien (ENSN) lørdag 12.mai 2018 (søndag 13.mai er reservedag).  

Briefing starter kl.0800 (tidspunkt kan bli endret).

Innkvartering er mulig på hoteller i sentrum.  Man kan for eksempel booke et dobbeltrom for 2 personer på hotell Clarion Bryggeparken til en tusenlapp per natt inklusiv frokost og kvelds/middag, samt gratis avbestilling, på www.choice.no/nlf.  Det er også campingplass i nærheten og kanskje mulig å overnatte hos fallskjermklubben.  Hver enkelt må ordne med overnatting selv.

Konkurransen er åpen for alle medlemmer i NLF som innehar gyldige sertifikater for aktuell flytype, og kan flys med en-motors fly med stempelmotor som har en rekkevidde på minimum 3 timer og minimum demonstrert sidevindskomponent på 10 knop.  Konkurransen må kunne flys med en cruise-hastighet på minimum 60 knop (for eksempel er det normalt å fly en PA- 28 på 80 knop, en C172 på 75-80 knop, en C150 på 70-75 knop og enkelte mikrofly på 60-65 knop. Da har en et bra hastighetsområde opp og ned til å korrigere med).  Samme fly kan benyttes 2 ganger i konkurransen (dvs av 2 piloter/lag) og alle forsikringer må være i orden.

I forbindelse med NM i presisjonsflyging er det opprettet en klasse 2, for nye og uerfarne konkurransepiloter. I denne klassen kan man være 2 personer i flyet, 1 pilot og 1 observatør, eller man kan fly alene. Til forskjell fra NM-klassen (klasse 1) som følger internasjonale regler, vil klasse 2 følge spesielle regler der det gis bedre tid til de forskjellige oppgavene.

For å delta i konkurranser (både nasjonale og internasjonale) kreves det at deltageren har en gyldig sportslisens. Send en e-post til melwin@nlf.no og be om sportslisens, så utsteder NLF denne på vegne av den internasjonale flyinteresse-organisasjonen FAI (koster 85 kroner).  Man må ta et lite antidoping-kurs på nettet før sportslisensen blir utstedt, se her: antidoping

Av utstyr trenger man en manuell computer, protraktor (eller annen vinkelmåler), linjal, blyant og forskjellige tusjer, minuttmerkeark (fås utlevert på konkurransen), tape og en god klokke med store tall. Et knebrett er også greit å ha med. Altså stort sett det du trenger for en vanlig flytur, bortsett fra at her er det ikke tillatt å bruke elektroniske hjelpemidler.

Påmelding til konkurransen, eller spørsmål om konkurransen, sendes til Kurt Norevik på e- post kurt@norevik.no. Påmeldingsfrist er satt til 6.mai og startkontingent for NM er kr.500, som betales kontant ved fremmøte og inkluderer da landingsavgifter til ENSN.

Påmeldingen må inneholde flytype og registrering, hvilken flygehastighet du vil fly med under konkurransen (i hele fem kts), om flyet skal brukes av flere piloter (hvis man vet det) og selvfølgelig dine egne data som navn, klubbtilhørighet og evt sportslisensnummer hvis du har dette klart ved påmelding. Hvis ikke tar du det med til konkurransen.

Vi har de siste årene vært så heldig og fått tildelt midler til en flytryggingssamling som har vært holdt i dagene før NM, men i år fikk vi dessverre avslag på søknaden vår.

Vi vil imidlertid arrangere en ungdomssamling (17-25 år) torsdag (Kr.himmelfartsdag) og fredag før NM.  Her vil det være mulig for andre piloter å delta på treningene.  Spesielt piloter uten konkurranseerfaring oppfordres til å komme her for å få en gjennomgang og lære hva det går ut på.

Vel møtt til Geiteryggen!

Konkurranseregler: FAI Regler, Klasse 2 regler, Håndbok i presisjonsflyging

 

Kalender Konkurranseflyging 2018

Dato

Type konkurranse

Sted/Flyplass

Land

3-8 april

Presisjon

Czestochowa

Polen

4-6 mai

Presisjon/ANR trening

Donaueschingen/EDTD

Tyskland

8-13 mai

Presisjon

Krakow/EPKP

Polen

9-13 mai

Presisjon – Tysk mesterskap

Leutkirch-Unterzeil/EDNL

Tyskland

10-13 mai

Presisjon  - NM og treningssamling

Skien/Geiteryggen/ENSN

Norge

21.mai

ANR - Bergen Open (2.pinsedag)

Bergen/Flesland/ENBR

Norge

26 mai

Presisjon - Ludvika-svängen

Ludvika/ESSG

Sverige

25-27 mai

Rally Zwischen den Meeren

Schleswig-Kropp/EDXC

Tyskland

5-10 juni

Rally

Torun/EPTO

Polen

9 juni

Presisjon - Dansk mesterskap

Herning/EKHG

Danmark

9 juni

Sola Airshow

Sola/ENZV

Norge

16 juni

Stord Airshow

Sørstokken/ENSO

Norge

20-24 juni

Luftsportsuken 2018

Elverum/ENSM

Norge

22-24 juni

Rally - Niedersachsenrally

Bad Gandersheim/ EDVA

Tyskland

29 jun-1 jul

Presisjon - Nordisk mesterskap

Skive/EKSV

Danmark

3-8 juli

Rally - Polsk mesterskap

Nowy Targ/EPNT

Polen

5-7 juli

Presisjon – Svensk mesterskap

Landskrona/ESML

Sverige

5-11 aug

Rally - VM

Dubnica/Trencin/LZDB

Slovakia

24-26 aug

Rally - Berlin Rundt

Schwarzheide/EDBZ

Tyskland

3-9 sept

Presisjon - Polsk mesterskap

Chelm

Polen

 

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

2 Debutanterfaringer fra 2014 ved: Jorge og Torje

 

INTRODUCING RALLY FLYING
http://vimeo.com/80041989

INTRODUCING PRECISION FLYING
http://vimeo.com/80223149

En helt grei landing
http://www.youtube.com/watch?v=4IVttcO6TtY