NLF / Modellfly / Modellflyseksjonens hederstegn tildelt Martin Krafft og Thorbjørn Jespersen fra Cirrus RCK
Jon Gunnar Wold

Modellflyseksjonens hederstegn tildelt Martin Krafft og Thorbjørn Jespersen fra Cirrus RCK

Under seksjonsmøtet 2013 fikk Cirrus RCK i Oslo stor anerkjennelse. Martin Krafft og Thorbjørn Jespersen fikk begge tildelt hvert sitt hederstegn med diplom av styreleder Asle Sudbø – begge for sitt strålende arbeid i klubben, hvor de på hver sin måte har bidratt til ett av våre mest aktive modellflymiljøer.

Modellflymessen som Cirrus arrangerer hvert år i Ekeberghallen er kjent for de fleste, men få vet hvor mye innsats som ligger bak. Martin Krafft har siden han tok initiativet i 2002 og frem til i dag lagt ned en betydelig innsats for at messen og showet har blitt så omfangsrik og bra – Modellflymessen er en av de mest betydelsesfulle rekrutteringsarenaer vi har, med tusentalls besøkende tilskuere årlig. I tillegg er Martin en sentral person i klubbmiljøet i Cirrus i form av administrasjon- og styrearbeid, og han er en aktiv modellflyger i flere grener. For sin betydelige innsats ble han på modellflyseksjonens årsmøte tildelt Seksjonshederstegn med diplom.
Vi gratulerer!


Thorbjørn Jespersen er kjent for sitt langvarige engasjement for modellflymiljøet gjennom 50 år. Han har vært en bærebjelke i Cirrusmiljøet, hvor han virket som leder gjennom mange år, første gang i 1973. Totalt har han i 19 år hatt ulike verv i klubben. Thorbjørn var også en forutsetning for at klubben fikk etablere seg på Spydeberg, der de arrangerer de fleste av de norske seilflystevnene i klasse F3K og F3J. Han har vært med på arrangørsiden i utallige mesterskap, hvor han også til stadighet flyr seg opp til respektable plasseringer, og kan trygt sies å tilhøre norgeseliten i F3J. Et område få matcher ham på er hans kunnskap om teknologien i flyene, spesielt på radio og elektrosiden, hvor han villig deler av sine kunnskaper. Når han i tillegg har bidratt til rekruttering gjennom praktisk og teoretisk instruktørarbeid har han absolutt fortjent Modellflyseksjonens hederstegn med diplom som han på Seksjonsmøtet ble tildelt av styreleder Asle Sudbø.

Seksjonshederstegn kan iflg. NLFs statutter tildeles tillitspersoner, medlemmer eller ansatte som har oppnådd fremragende resultater med enkelt prosjekter, eller personer i seksjon/klubb som har nedlagt et stort arbeid gjennom en årrekke.

Vi gratulerer Martin og Thorbjørn med velfortjent hedersbevisning!