NLF / Mikrofly / Instruktørseminar for Mikroflygere
Roger Holm

Instruktørseminar for Mikroflygere

Diskusjoner av tema var viktig på seminaret.

Denne helgen ble det gjennomført seminar for mikroflyinstruktører ved NLF's lokaler i Møllergaten. Tema som ble tatt opp og grundig diskutert var nye regler for oppgradering fra IK3 til IK2, teknisk opplæring av instruktører for å veilede i vedlikehold. Den nye BSL F 1-1 som blir gyldig på torsdag den 13. november ble diskutert, og de standardiserte europeiske luftfartsreglene (SERA) ble presentert. Det ble også diskutert pensum og lærebøker, og tilleggsmateriale spesielt laget for mikroflygere. Vi fikk en god gjennomgang av hvordan teoriprøvene kan gjennomføres ved PFT, og det var stor interesse for å benytte elektronisk spørsmålsbase for å trene på teorien i ulike fag.

Hendelser og årsaken til disse ble presentert, og atter en gang ble temaet medvindssvinger tatt opp til debatt. Det er to måter å se dette på, men konklusjonen ble som før, ikke foreta imulsive handlinger, følg med på farten og ha gode marginer.

Et engasjerende tema var flyging ON TOP, noe som ikke er lovlig. Derimot var det viktig å få definert hva som ligger i dette, og hvordan en skal forholde seg til dette ved ulike flygeforhold. Det viktige i denne diskusjonen er hva en skal lære bort til elevene.

Deltagerne hadde også laget nye prøvesett til eksamner, noe som blir gjennomgått av seksjonen og presentert for de kommende instruktørkandidatnene neste år.