NLF / Mikrofly / Antispinnkurs på Näsinge
Roger Holm

Antispinnkurs på Näsinge

SAAB Safir, ett av to fly som skal brukes på kurset

Akitivitetskomiteen i Mikroflyseksjonen arrangerer i samarbeid med Mikroflyklubben Øst et antispinnkurs på Näsinge flyplass utenfor Strømstad på lørdag den 12. september. Det starter kl 0900 med en nødvendig teoritime før flygingen kan begynne, så en bør ikke komme for sent.

Dette har vært annonsert på Facebook siden vår, med beskjed om at førstemann til mølla får først, og nå har det kommet 24 påmeldte på lista, hvilket er det maksimale antallet en kan få med denne dagen. Kurset er dermed fulltegnet. Hensikten med arrangementet er at mikroflygere, som ikke har lov til å drive med acrotrening i mikrofly, kan få mulighet til å kjenne på hvordan det er å komme i spinn, og hvordan en skal ta flyet ut av spinnet. Meget nyttig lærdom dersom en selv uforutsett skulle havne i en slik situasjon.

Det stiller opp 2 SAAB Safir fra Kjeller, og det koster en tusenlapp for hver tur. Vi anbefaler andre klubber å gjøre det samme ved å ta kontakt med en flyklubb som har acrofly, og som har tillatelse til å kjøre et innføringskurs i spinn.

Initativtager til dette er Aktivitetesleder Odd-Tore Ohnstad.