NLF / Info / Billedgalleri på 1-2-3

Billedgalleri på 1-2-3

Hvordan opprette en artikkel med tilhørende billedgalleri ?
Ideelt for publisering fra stevner og andre arrangementer!

Her er en test artikkel som du kan kikke på:
http://www.nlf.no/ballong/mediagallery/test-av-galleri

Det finnes en artikkeltype som innholder en billedgallerimodul. Denne er enkel å ta i bruk og følger stort sett de samme prinsippene som for en vanlig artikkel. Det er derimot noen ting å huske på.

Artikkelen og billedgalleriet lages i en og samme artikkeltype. Med andre ord du skriver også innholdet til billedgalleriet i denne modulen. Se på operasjonen nedenfor som en tre-stegs-rakkett.

Steg 1.
Naviger deg i toppmenyen til "Legg til innhold", finn "Galleri" ett godt stykke ned på listen og klikk på denne.

Du vil kjenne igjen mye av funksjonene her. Gjør som du gjør når du skriver en artikkel. Fyll inn tittel, sammendrag og skriv litt om arrangementet slik at billedgalleriet ikke står alene.

Velg din seksjon (eller flere) og tagger. "Gallery settings" og "Presentation Settings" kan du bare la stå som det er. De blir likevel overstyrt av malen.

Velg så hvilke forsider galleriartikkelen skal publiseres på under "Publisering".

Du trenger ikke gjøre noen flere valg så velg lagre. Bildene skal nemlig lastes opp i steg 2.

Steg 2.
Du har nå lagret og ser artikkelen på skjermen. Nå skal vi laste opp bildene.
Klikk på "add media" så klikk på "Add files". Naviger deg frem til bildene du vil laste opp i galleriet og velg bilder. Du kan velge flere i slengen ved å markere flere filer i slengen (f.eks. CTRL-klikk).

Når du har valgt bildene dine klikk på "Start upload" for å laste bildene opp i galleriet.

Du kan senere laste opp flere bilder, slett bilder og legge til billedtekst ved å klikke på "edit media" eller "add media" knappen på selve artikkelen.

Du har nå laget en artikkel med gallerivisning. Bildene vises som små bilder i selve artikkelen. Klikker brukeren på noen av bildene vil en selvforklarende fremviser dukke opp med bildene i fullstørrelse (lightbox).

Steg 3.
Du har sikkert oppdaget det! Galleriartikkelen her ikke fått din seksjons venstre meny ! Det fikser vi lett og ikke glem dette punktet !

Klikk på knappen "Edit Gallery".

Rulle ned til bånn av siden og klikk på boksmenyen hvor det står "Innstillinger for URL-aliaser". Her skal vi "tvinge" galleriartikkelen inn i seksjonens mal.

Klikk AV "Automatisk alias"

Under URL-alias skal det stå seksjonensnavn/mediagallery/artikkelensnavn.
eksempel : ballong/mediagallery/test-av-galleri
Merk at det ikke skal være skråstrek foran seksjonsnavnet. Hvordan seksjonsnavnet skal skrives vil du finne i urlene til din seksjons sider.

Du trenger i utgangspunket her bare å føre inn seksjonsnavnet foran det som allerede står.

Lagre så artikkelen. Den vil nå vises i din seksjons mal.

Har du problemer kan du åpne testartikkelen som det er lenke til ovenfor i redigeringsmodus å kikke på hvordan det er gjort der.