NLF / Hangglidingparagliding / RIKSSENTERET, hva skjer?
Arne Håkon Hillestad

RIKSSENTERET, hva skjer?

Rikssenteret holder på å våkne fra vinterdvalen

Dette spørsmålet har jeg fått mange ganger i vår. Men situasjonen har vært uavklart. Først mandag morgen 12 mai fikk vi brev fra Vågå kommune og saken ble tatt opp på styremøte samme kvelden. Og slik er situasjonen:

Styret ønsker å åpne senteret men grunnet nye krav til renseanlegg fikk vi ikke tillatelse til det. Etter forhandlinger har vi nå en teknisk løsning. Vi kan åpne senteret men må fjerne toalettene inne og sette opp kjemikalieklosett ute til bommelibom og bimmelibim. Men vasken og dusjen kan brukes. Og maks 10 overnattingsgjester av gangen inne.
Men hvordan skal det drives? Sommeren står for døren og vi har ikke midler til å betale en daglig leder og liten tid til å skaffe frivillige. Så her kommer en forespørsel til alle dere piloter der ute som kan tenke seg å hjelpe seksjoen med dette. Vi førsøker å ha drift på senteret fra første uka i juni til midten av august. Men da trenger vi frivillige. Kontakt seksjonen på mail: arne.hillestad@nlf.no eller på telefon 908 67 560 snarest om du er interessert.

Jeg jobber på senteret denne uka for å klargjøre det. Rørleggeren er venta for å demontere dassen, vaskebyrå kommer neste uke. Og det er fint i Vågå men værstasjonen som nå er oppe og går igjen på denne linken: http://xcc.no/Vole/Current_Vantage_Pro_Plus.htm sier feil vind for flyging nå så jeg blir vel sittende på kontoret på senteret og jobbe utover kvelden. Følg med på hjemmeside og facebook for hva som skjer med Rikssenteret fremover. Hilsen Arne