NLF / Hangglidingparagliding / Nytt fra HP seksjonen, endelig!
Arne Håkon Hillestad

Nytt fra HP seksjonen, endelig!

Livet er topp.
Fagsjefen på flyferie på Lanzarote

Tro ikke at seksjonen har gått i vinterdvale selv om det ikke har kommet mye informasjon her i det siste. Jeg har hatt en ukes flyferie på Lanzarote, men er forlengst tilbake i gamlelandet og på jobb. Her er viktige nyheter til dere.

Økningen i antall nye medlemmer blir rekordstort i år. Bare når vi startet seksjonen i 1976 økte vi med flere medlemmer pr år enn nå og det var i perioden 76-77-78. Kun i 92, 93 og 94 var vi totalt flere medlemmer enn vi er idag. Men med slik økning når vi "ALL TIME HIGH" om 2 år hvis dette fortsetter. Seksjonen har nå 2654 medlemmer mot 2409 ved årskiftet 12/13. (Når jeg begynte å jobbe i seksjonen i 2002 var vi 2165 medlemmer). Det er en økning på 245 medlemmer i år og med den kjennskap jeg har til registrering av medlemmer etter 1. november vil sluttresultatet for 2013 bli ennå mye høyere. Takk til alle klubber, instruktører, elever og piloter som har bidratt til dette. Men det gjennstår en ting. Vi må få alle disse elevene og pilotene til å fly sikkert!

Neste nyhet er at vi nå har laget et fornyelsessystem i Melwin slik at PP3 og SP2 kan fornye sin lisens UTEN papirskjema men via MeWin. Dette er enkelt men vi har likevel laget en bruksanvisning for dette som du vil finne under dokumenter-skjemaer på vår hjemmeside. Vi jobber videre med å få vekk papirskjemaene slik som registrering av kurs osv. Følg med!

Seksjonen har fått laget en oppgavesamling i Paragliding som skal hjelpe elever og piloter å bli bedre i teori til alle trinnene i paraprosystemet. Den vil være obligatorisk for alle nye elever fra 1 januar og vil også kunne kjøpes av andre. Vi legger snart ut mer informasjon om dette hjelpemidlet som skal få våre piloter til å bli bedre og fly sikrere fremover.

Ulykkkeskommisjonen er nå ferdig med sin rapport etter paragliderulykken i Tyrkia 21 september. Rapporten er sendt til alle klubber og klubbens faglige leder kan kontaktes om du ønsker innsyn. Seksjonen sikkerhetskomite anbefaler at rapporten blir belyst på en sikkerhetskveld i klubb regi.
En siste medling til alle som leser dette; Fly sikkert, hilsen Arne