NLF / Forbund / Ungdomsprisen 2016 tildelt seilflygruppa i Drammen flyklubb
Jon Gunnar Wold

Ungdomsprisen 2016 tildelt seilflygruppa i Drammen flyklubb

Ole Andreas Christensen tok i mot Ungdomsprisen på vegne av klubben. John Ole Hollenstein delte ut prisen på vegne av Ungdomsutvalget i NLF.

Seilflygruppa i Drammen Flyklubb er en av Norges største seilflyklubber med rundt 200 medlemmer. De flyr bort imot 1300 starter hvert år. Mesteparten av flygingen finner sted på deres hovedbase, Hokksund flyplass.

Drammen Flyklubb utdanner hvert år et større antall piloter, hovedsakelig ungdom som finner glede, utfordring og kameratskap i luftsportsmiljøet. Flere av disse fortsetter utdannelsen og ender opp som piloter i det sivile eller militære. Klubben har investert i et helt nytt handikapp-utrustet toseters seilfly, samt et nytt klubbhus tilpasset rullestolbrukere. Støtte fra Norges Idrettsforbunds flyktningfond har også gjort det mulig for Drammen Flyklubb å kunne tilby fantastiske fly opplevelser til flyktninger.

Ungdomsutvalget i Norges Luftsportforbund gratulerer Drammen Flyklubb/Seilfly med Ungdomsprisen 2016. Spesielt må Jon Vedum trekkes frem i dette arbeidet. Han er instruktør, stiller opp på samlinger, og kjører til og fra. Takk for deres engasjement blant barn og ungdom. Dette betyr mye for luftsporten i Norge. I tillegg til Ungdomspris-diplomet mottar Drammen Flyklubb også 10.000 kr til rekruttering av ungdommer.