NLF / Forbund / Ulrik Hasle vant sølvmedalje i nordisk mesterskap i akroflyging
Laupsa John Eirik

Ulrik Hasle vant sølvmedalje i nordisk mesterskap i akroflyging

Nordisk mesterskap i aerobatics ble arrangert i Skive i Danmark i dagene 27. - 30. juli. Deltakerne var fra Danmark, Finland og Norge. Det var krevende værforhold, men arrangøren fikk gjennomført gyldig mesterskap med tellende flyginger på torsdag og fredag. Norge deltok med et stort lag og det ble mange gode plasseringer. Ulrik Hasle og Bendik M. Johansen har deltatt på en treningssamling i Spania tidligere i år og var de som gjorde det best i nordisk med h.h.v. 2. og 4. plass. Det er fint å se at de som satser også er de som oppnår de beste plasseringene. Neste konkurranse for akropilotene er norgesmesterskapet som skal avholdes på Leirin i dagene 23. til 27. august. 

Til premieutdelingen i Danmark var det en resultatliste med 15 deltakere og det var en finsk pilot på tredjeplass. Fra mesteskapet ble avsluttet og frem til i dag, 7. august, har det stått på NLFs hjemmeside at Bendik vant bronsemedalje. Det er korrekt at en finsk deltaker var svært misfornøyd med enkelte dommeravgjørelser og trakk seg fra hele mesterskapet etter at det var avsluttet. Vi har nå konkludert med at det mest korrekte er å forholde seg til de offisielle resultatene og at Bendiks flotte innsats derved blir stående som en fjerdeplass. 

Det kommer en artikkel fra det nordiske mesterskapet i Flynytt. Nedenfor finner du den offisielle totallisten samt resultaene fra hver enkelt klasse i mesterskapet. Som vi ser ble det mange gode norske plasseringer.