NLF / Forbund / Stian Kultorp (35) engasjert i prosjektstilling i NLF
Jon Gunnar Wold

Stian Kultorp (35) engasjert i prosjektstilling i NLF

Stian Dehlin Kultorp tiltrer i en nyopprettet prosjektstilling med tre hovedområder, hovedsaklig tilknyttet Motorflyseksjonen. Kultorp skal jobbe med nytt utdanningssystem for motorflyging, rapporteringssystem, samt manual- og håndboksarbeid for flytjenesten. Det ble opprinnelig utlyst en 100 % stilling i halvannet år. Vi har derimot valgt å engasjere Stian på deltid i et oppdrag med varighet på fire år fra 1. juli i år ved siden av jobben som kommersiell pilot, hvor han også vil ha en redusert stillingsprosent.

Stian er 35 år, bosatt i Rakkestad med kone og 2 barn. Han Tok PPL(A) i Follo flyklubb i 2002, og samlet deretter timer med klubbflyging i regi av NAK/NLF. Han er utdannet til kommersiell flyger og instruktør ved Luftfartsskolen og Rørosfly A/S.

Han "bygget på" instruktørutdannelsen til også å gjelde for multi-engine, instrument og instruktør. Han har jobbet som flyger på Beech King Air og Falcon 900 i Airwing AS, og Sundt Air AS. Han fløy en periode på Boeing 747-400 for Air Atlanta Icelandic i forbindelse med et prosjekt/samarbeid mellom Sundt Air AS og Air Atlanta Icelandic. 

Stian jobber til daglig som pilot/styrmann på Airbus 321 og Airbus 330 i Thomas Cook Airlines Scandinavia, og har vært kontrollant for Luftfartstilsynet siden 2011.
Han innehar også en mastergrad i Luftfartsledelse fra Nord Universitet i Bodø, og var skolesjef i Rakkestad flyklubb fra 2011, og er i dag skolesjef i Flyklubben Øst som er et resultat av fusjon mellom Borg- og Rakkestad flyklubb.

Vi ønsker Stian velkommen til administrasjonen i NLF!