Flynytt

NLF / Nyhetsinnsamler / Kilder / Flynytt
Subscribe to Flynytt nyhetsstrøm
Oppdatert: 13 min 57 sek siden

I dag er første steg i en krevende Kjeller-prosess

ons, 10.02-2016
Mulighetsstudien om et veteranflysenter på Kjeller flyplass får sin første kommunalpolitiske behandling i Skedsmo når Hovedutvalget for kultur, miljø og landbruk i dag har studien på sitt bord. Etter hvert skal både formannskap og kommunestyre også behandle studien.

NLF sier nei til flyseteavgift

tir, 02.02-2016
Norges Luftsportforbund sier nei til flyseteavgiften som Stortinget har vedtatt og betegner den som et svært lite treffsikkert miljøtiltak som kan bety slutten for utsatte norske lufthavner. NLF uttaler at innenlands luftfart allerede dekker kostnadene for egne utslipp gjennom avgifter og kvoter og at internasjonale avtaler må til forøvrig.

Nå åpner Vermundsjøen isbane

søn, 24.01-2016
Vermundsjøen isbane er nå åpen for sesongen! Det populære vinterreisemålet på Finnskogen samler hvert år en rekke allmennflygere som lander på en isbane som er brøytet opp av lokalt og entusiastisk mannskap.

10 nye år for Geiteryggen

fre, 22.01-2016
Geiteryggen ser ut til å reise seg som en fugl Fønix fra «asken». Ti nye års drift sikres gjennom en avtale mellom Grenland Luftsportssenter som drivere av plassen og Skien Lufthavn AS.

Vil ha landsforening for luftfartøyvern

ons, 20.01-2016
I Norge er ikke luftfartøy definert i vernesammenheng, i motsetning til hva gjelder andre fartøy, båter eller rullende materiell som biler og tog. Nå vil veteranflyentusiast Morten Haave etablere en landsomfattende forening for luftfartøyvern for å dreie norsk vernetankegang i en luftigere retning.

Fagforening etterlyser klare politiske svar om Kjeller

tor, 07.01-2016
Leder i Fellesforbundets avdeling 87 Kjeller Jern og Metall, Bjørn Lien, etterlyser i et innlegg i Romerikes Blad politisk vilje og engasjement for å bevare arbeidsplassene på Kjeller.

Tre-punktslanding på Kjeller

tir, 05.01-2016
Stiftelsen Kjeller Flyhistoriske Kulturpark har levert sin mulighetsstudie for fremtidens Kjeller til Skedsmos politikere. Onsdag 6. januar på kvelden skal ideene og visjonene presenteres for Hovedutvalget for kultur, miljø og landbruk i kommunen.

Dette må du ha øynene åpne for i 2016

tor, 31.12-2015
I det vi går inn i et nytt år, må allmennflygere og luftsportsutøvere forberede seg på flere avgjørende hendelser og endringer som kan påvirke aktivitet og utfoldelse – både positivt og negativt. Her er Flynytts liste over ti av de viktigste:

NLF blir luftfartsmyndighet fra 1. januar

ons, 30.12-2015
1. januar blir Norges Luftsportforbund luftfartsmyndighet på seilfly- og ballongområdet. Dermed får Norge for første gang to sidestilte luftfartsmyndigheter på hver sine fagområder.

Dramatisk enklere flyskoleregelverk om EASA får viljen sin

tor, 24.12-2015
Det europeiske flysikkerhetsbyråets kampanje for enklere og bedre regelverk for allmennflyging gires opp ytterligere når EASA nå har lansert utkast til nytt regelverk for flyskoler. Fasit: Glem tunge godkjenningsprosedyrer, fokusér på sikkerhetspolicy isteden.

PFLY-kort 2016 under Avinors juletre

tir, 15.12-2015
Avinor har i år vært tidligere ute enn før og kan legge neste års PFLY-kort for å bruke Avinor-flyplasser utenom åpningstid under juletreet til norske allmennflygere.

Slik vil EU-kommisjonens forandre luftfarten

søn, 13.12-2015
EU-kommisjonen lanserer sitt utkast til ny luftfartslov for Europa som innebærer muligheter for betydelige forenklinger, blant annet med tanke på lette sportsfly i LSA-klassen. Samtidig kan de 140 tettskrevne sidene med lovtekst vise seg å inneholde skjulte fallgruver.

Norsk gull i World Air Games

ons, 09.12-2015
De norske sportsflygerne Kurt Norevik og Petter Strømme tok gull i presisjonsflyging under World Air Games i Dubai.

Farvel til veteranflydiskriminering

tor, 03.12-2015
Lei av å betale tusenvis av gebyrkroner eller vente i uker på utenlandsk saksbehandling for å få lov til å fly med norskregistrerte veteranfly på tur i Europa? Håpet om friere flyt av veteranfly er kommet et stort steg nærmere virkelighet etter dagens ECAC-møte i Paris.

Svensk tårn-sjarm mot Rygge og Torp

ons, 25.11-2015
Svenske Luftfartsverket vil gjennom sitt nystartede datterselskap LFV Norway A/S forsøke å selge inn lufttrafikktjenster til de største private norske flyplassene, Torp og Rygge. I første omgang.

Avinor sier ”your controls” til Fagernes fra 2019

fre, 20.11-2015
Regjeringen foreslår for Stortinget at Avinor skal drifte Fagernes lufthavn Leirin som charterlufthavn fram til 1. januar 2019. Deretter må lokale krefter overta.

- Veldig brukervennlig fly

ons, 11.11-2015
Sent tirsdag kveld gjennomførte den første norske F-35-flyger, major Morten «Dolby» Hanche sin første treningstur i et amerikansk F-35. I desember er det ventet at en nordmann for første gang flyr et av de norske flyene.

Første nordmann flyr en norsk F-35 på Luftforsvarets bursdag

tir, 10.11-2015
Major Morten "Dolby" Hanche klatrer ombord i en av de to første norskeide F-35-flyene på Luke Air Force Base mellom klokken 23 og 00 i kveld, norsk tid. Det første, muligens begge de norske flyene som nå er overtatt fra Lockheed Martin, skal i kveld overføres fra fabrikken i Texas til den norske kontingenten på Luke Air Force Base i Arizona.

Sandnessjøen/Stokka er ikke truet

tir, 03.11-2015
Sandessjøen lufthavn, Stokka, er ikke nedleggingstruet slik det kan se ut av en artikkel i Flynytt nr 5/2015.