Flynytt

Svensk tårn-sjarm mot Rygge og Torp

Svenske Luftfartsverket vil gjennom sitt nystartede datterselskap LFV Norway A/S forsøke å selge inn lufttrafikktjenster til de største private norske flyplassene, Torp og Rygge. I første omgang.

- Veldig brukervennlig fly

Sent tirsdag kveld gjennomførte den første norske F-35-flyger, major Morten «Dolby» Hanche sin første treningstur i et amerikansk F-35. I desember er det ventet at en nordmann for første gang flyr et av de norske flyene.

Første nordmann flyr en norsk F-35 på Luftforsvarets bursdag

Major Morten "Dolby" Hanche klatrer ombord i en av de to første norskeide F-35-flyene på Luke Air Force Base mellom klokken 23 og 00 i kveld, norsk tid. Det første, muligens begge de norske flyene som nå er overtatt fra Lockheed Martin, skal i kveld overføres fra fabrikken i Texas til den norske kontingenten på Luke Air Force Base i Arizona.

AIM vil bygge på Rygge i 2016

Med det ferske styrevedtaket i AIM Norway om å flytte motorvedlikeholdet for F-35 til Rygge, starter Forsvarets industrielle nedtelling for Kjeller flyplass.

Gigantordre til Pipistrel

Pipistrel selger 194 mikrofly av typen Virus SW til det indiske luftforsvaret. Ifølge Pipistrel er dette verdens største enkeltstående salgskontrakt for denne kategorien lette fly.

Første norske F-35 på vingene

Tirsdag 6. oktober kl 17.05 norsk tid tok Norges andre F-35 (AM-2) av som det første norske i luften, fra fabrikken i Fort Worth, Texas. Den amerikanske test-piloten Bill Gigliotti fra Lockheed Martin-fabrikken var på vingene 1 time og 32 minutter før han satte maskinen ned på banen igjen etter en prikkfri testflygning.

Ti friske millioner til Norsk Luftfartsmuseum

Norsk Luftfartsmuseum i Bodø får 10 friske millioner på neste års statsbudsjett – det vil si, seks mill i 2016 og de fire siste året etter. Pengene skal gi en helt ny utstilling i den sivile delen, en tidsriktig og up-to-date formidling av norsk luftfartshistorie.

Kjellers skjebne besegles til våren

Forsvarssjefen foreslår i sitt fagmilitære råd å legge ned Kjeller som base for Forsvaret. Men det er mange meninger som kan og skal luftes før Regjeringen våren 2016 legger frem sitt forslag til ny langtidsplan for Forsvaret.

Bodø skal kontrollere 15 fjernstyrte flyplasser

Avinor har inngått en 400 millioner kroners avtale med Kongsberg Gruppen om utvikling, kjøp og installasjon av 15 fjernstyrte tårntjenester til småflyplasser i Nord-Norge.

Luftfartstilsynet vil rydde opp i GA-regler

Luftfartstilsynet ønsker å rydde opp i regelverk for allmennflyging og inviterer nå flygere og organisasjoner til å melde inn regelverk som enten er utdatert eller uhensiktsmessig.

Norges første F-35 rulles ut i Texas

I dag er det utrullingsseremoni for Norges første F-35-fly i Texas. Flynytt har snakket med en av Lockheed Martins testpiloter, Billie Flynn, som forteller om hvordan dette femtegenerasjons jagerflyet skiller seg fra andre jagerfly og fra vår egen F-16.

Luftfartstilsynet vil ha friere nattflyging

Da de nye lufttrafikkreglene – Part-SERA – ble innført i fjor, ble det med ett problematisk å gjennomføre nattflyging i kuperte strøk på grunn av de nye bestemmelsenes krav om minstehøyder. Etter en workshop med deltakere fra flymiljøet i vår, har Luftfartstilsynet nå lagt en løsning på bordet.

Første norske F-35 rulles ut i september

Etter en to års produksjon er AM-1, det første av fire norske F-35A-treningsfly, om fire uker klart for utrulling på flightline på Fort Worth i Dallas før testflygning og godkjenning av Luftforsvaret.

Skedsmos politikere vil ha både by og fly

Kommunepolitikerne i Skedsmo vil både ha byutvikling og beholde sitt flyhistoriske særpreg og nekter derfor å velge mellom ”fly eller by”. De setter sin lit til at den pågående mulighetsstudien gir rom for en rullebane for et flygende museum, samtidig som byen fortettes. Derimot er det tommelen ned fra politikerflertallet for å være Norges viktigste småflyplass.

Sider
Post- og besøksadresse:

Møllergata 39
0179 Oslo

Fakturaadresse:
Fakturamottak
0840 Oslo

Elektronisk faktura:
faktura@nlf.no
Telefon: 23 01 04 50
E-post: post@nlf.no
Organisasjonsnummer:
974 953 552

 

 

Bankkonto:
5002 05 01577

Betaling fra utlandet:
Iban nr. NO4050020501577
Swiftadresse: DNBANOKK